Swedbank tüürib Väätsa Agro pankrotti?

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Lauri Kulpsoo.

Swedbankil õnnestus ringkonnakohtu määrusega peatada Väätsa Agro saneerimiskava, mis tegi pangast piimatööstuse suuromaniku. Kui pank jääb peale ka riigikohtus, algab ühe Eesti suurima piimatootja pankrotimenetlus, kirjutab Äripäev.

Väätsa Agro juht Tiit Tuuleveski on veendunud, et pank kardab pretsedenti, mis võib veerema lükata lumepalli, kus pankasid hakatakse probleemsete äriklientide omanike hulka suruma.


Swedbanki Balti panganduse kõrgendatud äririski üksuse juhataja Eestis Lars Nilsson sõnas, et kui riigikohtu otsus on panga ja Swedbank Liisingu suhtes positiivne, jätkub Väätsa Agro restruktureerimine pankrotiprotsessi kaudu. "Pankrot ei tähenda ettevõtte likvideerimist, vaid moodust anda võlausaldajatele võimalus osa laenatud rahast tagasi saada ning proovida hoida ettevõtte elujõulist osa tegutsemas," sõnas ta.


Tuuleveski kinnitusel on piimaettevõtte ümber nii enne kui ka pärast Swedbanki otsust saneerimiskava vaidlustada tiirelnud kosilasekandidaate nii Eestist kui ka välismaalt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles