Uued kauplused jõuavad linnast maale

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Oleg Gross usub, et rohkem kui tuhanderuutmeetrisse Järva-Jaani kauplusse tuleb ostlema ka naabervaldade inimesi.
Ettevõtja Oleg Gross usub, et rohkem kui tuhanderuutmeetrisse Järva-Jaani kauplusse tuleb ostlema ka naabervaldade inimesi. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja.

Täna Järva-Jaanis avatav Grossi toidukauplus läheb Järvamaal ajalukku kui esimene pärast iseseisvuse taastamist maapiirkonda ehitatud kauplus.

Viimastel aastatel on kerkinud toidupoode küll Paidesse ja Türile, kuid väljapoole linnu pole neid ehitatud juba üle paarikümne aasta.


Kaupluseketi omanik Oleg Gross ütles, et tema ei karda paigutada raha linnadest välja, sest tõmbekeskused võivad asuda ka maapiirkondades. «Järva-Jaani hõlmab suurt piirkonda, nii et loodetavasti hakkavad siin sisseoste tegema ka Aarvete ja Koeru inimesed,» lausus ta.

Seda, et suured kauplused on võimelised väljaspool linnu edukalt tegutsema, näitavad Grossi selgitusel tema Kohila ja Väike-Maarja pood.


Gross tunnistas, et pidas plaani ka Koeruga, kuid vallavalitsuses asjaajamine ei sujunud ja ettevõtmine jäi katki. Samas ei välistanud ta, et Paide, Türi ja Järva-Jaani kauplusele võib Järvamaa lisa saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles