Türi õpetajaid ootab ees pingeline konkurss

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi majandusgümnaasiumi õpetaja Anu Arulepp (vasakult), logopeed Reet Talva ja õpetaja Reine Reiska rõõmustavad kooliaasta alguse üle, kuigi nende kooli jaoks jääb see viimaseks.
Türi majandusgümnaasiumi õpetaja Anu Arulepp (vasakult), logopeed Reet Talva ja õpetaja Reine Reiska rõõmustavad kooliaasta alguse üle, kuigi nende kooli jaoks jääb see viimaseks. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Kaks Türil aasta pärast alustavat uut kooli said sel nädalal põhimääruse. Oktoobris selguvad koolijuhtide nimed, seejärel on õpetajate konkurss, mis tõotab tulla pingeline, sest kõigile praegustele tööd ei jagu.

Türi vallavolikogu kinnitas kolmapäeval järgmisel sügisel alustava põhikooli ja gümnaasiumi põhimääruse. Viimane neist sai nimeks ühisgümnaasium, kuigi ühe variandina oli eelnõus pakutud ka linnagümnaasiumi.
Türi abivallavanem Vahur Salom lausus, et põhimäärusi oli tarvis kinnitada seetõttu, et oleks võimalik kuulutada välja konkurss direktorikohtade täitmiseks. Uute koolide direktorite nimed võivad Salomi hinnangul selguda oktoobris. «Novembris peab jõudma uus koolijuht teha ära õpetajate konkursi,» lisas ta.
Salom lausus, et praegu ei saa veel täpselt öelda, kui palju õpetajaid uutes koolides tarvis läheb, kuid kindlasti kõigile tööd ei jagu. Salom selgitas, et koos haridus- ja teadusministeeriumiga tehtud arvutused näitavad, et praeguse õpilaste arvu juures oleks uutes koolides ametikohti ligi kolmandik ehk üle paarikümne vähem.

Türi gümnaasiumi direktor Veiko Valang sõnas, et praegune ebakindel olukord ja eesootav konkurss põhjustab õpetajatele närvipinget. «Selge see, et koondamine ja tööta jäämine on valuline,» sõnas ta.
Valang märkis, et konkurss võib tulla pingelisem ka seetõttu, et kandideerida võivad kõik huvilised, mitte ainult Türi õpetajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles