Mobiiltelefonid jäävad öösel ajutiselt tummaks

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Galaxy S5. Pilt on illustratiivne.
Samsung Galaxy S5. Pilt on illustratiivne. Foto: AFP / Scanpix

Tehnilise järelvalve amet (TJA) annab teada, et ööl vastu 8. veebruari esineb sidekatkestusi üle Eesti. Ajavahemikul kell 01-03 ei toimi kõneside ega internet ühegi operaatori 3G võrgus, häiritud on ka 2G toimimine.

TJA avalike suhete peaspetsialist Anu Võlma selgitas, et alates 8. veebruarist rakendub Eesti raadiosagedusplaani muudatus, millega korrastatakse 900 MHz sagedusalas mobiilsideoperaatorite sageduskasutust. Seoses sellega toimub ajavahemikul kell 01- 03 sidekatkestusi üle Eesti.

"Korrastamine toimub ühiselt kõigi kolme operaatori (EMT, Elisa, Tele2) võrgus. Kliendile on ümberkorraldus tajutav nii 2G kui 3G võrgus. Kuni kahe tunni jooksul eelpool mainitud ajavahemikus ei tööta maapiirkondades kõneside ja internet ühegi operaatori 3G võrgus ning häiritud on ka 2G toimimine üle Eesti. Kõned ja internet kõikide operaatorite 3G võrkudes toimivad Eesti suuremates linnades ning ka 4G võrk toimib tõrgeteta. Lauatelefonidel katkestust ei esine. Sideoperaatorid teevad parima, et sidekatkestuse aeg piirkonniti võimalikult lühike hoida," ütles Võlma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles