Järvalased seeni kokkuostu veel ei vii

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türilane Mare Jürisaar ütleb, et talle meeldib seenel käia, aga et oma tarbeks pole nii palju vaja, viibki ta üle jääva saagi kokkuostu.
Türilane Mare Jürisaar ütleb, et talle meeldib seenel käia, aga et oma tarbeks pole nii palju vaja, viibki ta üle jääva saagi kokkuostu. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kui Paides Selveri ees küsisid seenemüüjad eile riisikakilost 30 krooni, siis Türil seeni kokku ostev Wiberg Food maksab kilost kaheksa krooni.

Wiberg Food OÜ juhataja Ragmar Rikberg imestas, et kui Lõuna-Eestis veavad inimesed seeni kokkuostu vannidega, siis Järvamaal on nad tänavu ostnud seeni vähem kui eelmisel aastal. «Samas on seenesaak tänavu väga hea,» sõnas ta.

Seenekilost maksab Wiberg Food kaheksa krooni ja kui heades seenekohtades korjab pange täis tunniga, tähendab see Rikbergi hinnangul päris korralikku teenistust. «Eestis on praegu palju töötuid, miks nad ei võiks seeneuputust ära kasutada ja endale raha teenida?» küsis ta.

Seda, et inimesed tänavu metsast nõnda palju seeni välja tooksid, et kokkuostud neist enam huvitatud ei ole, Rikberg ei usu. «Seened säilivad kolm või neli aastat, seetõttu võib neid pikema aja peale ette varuda,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles