Paide tunnustas oma sünnipäeval linnakodanikke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna algas Paide keskväljakul festival «Aegade tuuled», millega tähistatakse ajakeskuse Wittenstein avamist Paide vallimäel ja linna 719. sünnipäeva.

Sümboolselt mängiti läbi hetk 719 aasta tagusest ajast, mil ratsanikud Riiast Paidele linnaõigused tõid.
Paide neli kuningat, linnapea Kersti Sarapuu ja linnavolikogu esimees Ants Hiiemaa andsid linna sünnipäeva puhul kätte linna kõrgeimad autasud.
Paide aukodaniku tiitli pälvis ettevõtja Toomas Agasild, kes lisaks oma firma Viking Window ülesehitamisele on aastaid toetanud ka sporti, on Paide-Türi rahvajooksu suursponsor, toetab Korvpalliklubi 7 ning Viking Window korvpallimeeskonda.
Agasild ütles autasu vastu võttes, et sellega on meeles peetud kõiki neid ettevõtjaid, kes Järvamaal töötavad ja on kriisi ajal pidanud vastu võtma väga ebameeldivaid, kuid firmasid päästnud otsuseid. Paide Vapimärgi nr 8 võttis vastu kauaaegne õpetaja Urve Schkiperov.
Linna tänukirja said ühenduse Weissenstein üks asutaja Rainer Eidemiller, kauaaegsed juuksurid, Paide kõige esimene FIE Tiiu Jürmann ja Ülle Kurema, Paide gümnaasiumi õpetaja Erika Kranich, Paide üks esimesi ettevõtjaid, Treegeri kohviku juht Tiia Paosalu, 40 aastat Paides kutseharidust andnud Villo Vuks, telemees Olev Kenk, tänu kellele teab Paide tegemistest kogu Eesti, ja Paide linna hea sõber ning sõprussuhete arendaja Michael Albe.
Pidustused jätkuvad täna ja homme Paide vallimäel, kulmineerudes mõlemal õhtul kl 18 etendusega «Lauluväe rahvas».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles