Poolsada õpilast kannab matemaatikat südames

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Eelmisel nädalal oli esimene matemaatikaülesannete lahendamise võistlus «Südames matemaatika», mille korraldas tänavu Paide gümnaasium ja õpetaja Daire Krabi eestvedamisel.

Võistluse kahest voorust võttis osa 52 õpilast üle Järvamaa. Esimeses voorus tuli peast arvutada, ning teises voorus lahendada kahe ja poole tunni jooksul kuus elulist matemaatikaülesannet.

Järgmisel aastal on korraldaja Paide ühisgümnaasium. Matemaatikaõpetaja Margit Arro lausus, et kavas on kujundada võistlusest tava ja korraldada seda Paide aastapäeval.
 

TULEMUSED
Peastarvutamise voor:
Parim peastarvutaja Paides Maarja Abner (PG), VIII kl Kert Kaasik (PÜG), IX kl Sander Aasaväli (TG), X kl Andre Tammik (PG), XI kl Diana Kaersoo (PG).

Ülesannete lahendamise voor: parim VIII-IX kl Ainika Adamson (PÜG), X–XII kl Anatoly Chuykin (PÜG) ja Maarja Abner (PG), VIII kl Madis Janno (PÜG), X kl Kristiina Kurvits (TG), XI kl Martin Lillemets (TG).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles