Kogukond paneb tunnustatud põllumajandusettevõtte juhile mälestustahvli

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Täna kell 14 avati Aravetel endise kolhoosikontori haldushoonel Eesti ühe tunnustatuima põllumehe Alar Ainumäe bareljeef, mis on valminud suuresti annetajate raha eest.

Et seekordne Ambla valla päev otsustati korraldada põllumajandusteemaline, tuli Ambla vallavolikogu aseesimees Vello Teoril idee siduda see omal ajal ühe suurima ja edukaima, Aravete kolhoosi esimehe Alar Ainumäe mälestuse jäädvustamisega. «Mõtte toetajaid oli palju, annetajaid veelgi rohkem nii endiste töötajate kui ka koostööpartnerite seas kaugemalt ja nii sai idee teoks,» selgitas Teor. «Kunstnik Tiiu Kirsipuu kujundatud ja valmistatud 1,4 × 0,5 meetri suuruse graniidist ja terasest bareljeefi avame laupäeval kell 14.»

Et üks edukamaid kolhoose ei lagunenud põllumajandusreformi järel ja jätkas tegutsemist majandi töötajatest moodustunud osaühinguna ning tegutseb siiani õigusjärgluse alusel AS Aravete Agro nime, avatakse bareljeef siiani ka ettevõtte kontoriks oleva haldushoone seinal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles