Malevlaste tööpäev algas harjumatult vara

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Järvamaa õpilasmalevlased tööhoos.
Lõuna-Järvamaa õpilasmalevlased tööhoos. Foto: Erakogu

Kuigi Laupa kooli malevarühma tööpäev algas tavalisest koolipäevast pool tundi varem, käisid kõik juhenda kinnitusel kohal nurisemata ja tööpäeva alustati hilinemisteta.

Sel nädalal malevasuve lõpetanud Laupa kooli kümme last tulid iga päev koolimaja juurde kella kaheksaks. Nii nagu paljudes töökohtades algab tööpäev kell kaheksa, algas neil malevlastena ka tööpäev. „Kõik käisid kohal nurisemata, olenemata sellest, et koolipäev algab meil kell 8.30. Pigem oldi varem platsis, kui et keegi oleks hilinenud,“ tunnustas Lõuna –Järva õpilasmaleva Laupa rühma juht Peeter Sergejev.

Koolis tehnoloogiaõpetajana töötav Sergejev lisas, et sama grupp õpilasi kogunes talle õpilasmalevasse teist aastat. Tänavu ta just laste pealekäimisel malevarühma juhendada võttiski. „Igati vahvad lapsed, kümnest lapsest kuus poiss ja neli tüdrukut, sügisest alustavad üheksandat klassi. Ise tahtsid malevasse tulla ja nii tegid tööd väga tublisti, ei mingit viilimist ega virisemist,“ tunnustas Sergejev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles