Teadusrakett on taas valmis startima

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rakett 69 Facebooki leht

ETV saatesari "Rakett69", mille eesmärgiks on üles leida Eesti tulevased teadlased, alustab sügisel oma kuuendat hooaega ning juba praegu võivad noored teadushuvilised end raketi pardale registreerida.

Saadet rahastab Euroopa Sotsiaalfond Eesti Teadusagentuuri TeaMe programmi kaudu. Programmi üheks eesmärgiks on noorte uudishimu ergutamine ja suunamine teadmiste omandamisel ja väärtustamisel.

Saadet toodab videoproduktsioonifirma Vesilind OÜ koostöös Eesti Rahvusringhäälinguga.

Saatesse võivad kandideerida põhikooli õpilased (vähemalt 15aastased),  gümnaasiumiõpilased või ülikoolis õppivad tudengid. Kõikidel kandidaatidel tuleb esmalt läbida loogikat, teadmisi ja osavust testiv teaduslabürint, mille raames nad kohtuvad ka kohtunikega. Kuus kiiremat raja läbijat pääsevad otse saatesse, üheksa järelejäänud osalejat valivad kohtunikud, kes oma valikus arvestavad kandidaatide raja läbimise täpsust ja kiirust ja suhtlust kohtunikega. Saatesse pääseb viisteist võistlejat, kellest moodustatakse võistkonnad ning igas saatevoorus tuleb ühel mängijal saatest lahkuda.

Finaalis on  kahe järelejäänud võistleja ülesandeks valmistada täpsust  ja oma teadmiste põhjalikkust näitav seade. Finalistid saavad ka valida endale neli abilist, kelle toel lõpuheitlusesse asuda. Finaali võitjale kuulub Teadusagentuuri poolt välja pandud 10 000 euro suurune stipendium, kolm iga hooaja parimat võivad valida enesele sobiva eriala ja asuda õppima Tartu ülikoooli või Tallinna tehnikaülikooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles