Sven Mikser soovib viie aasta jooksul peaministriks saada

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Sven Mikser kinnitab, et hoolimata sellest, kas temast saab sotside esimees ja riigikogu valimistel peaministri kandidaat või ei, kandideerib ta kevadel Järva- ja Viljandimaal.

Laupäeval koguneb Sotsiaaldemokraatliku Erakonna üldkogu valima erakonnale esimeest. Te olete enamiku delegaatidega kohtunud ja seega oskate öelda, kui palju valimistel hääli saate?
Häältearvu ma ei hakka ennustama, kuid enda tulemuse osas olen optimistlik. Mul on suurepärane võimalus nendest valimistest võitjana väljuda. Aga eks see on ka väga suur vastutus kevadiste valimiste ees.


Ütlesite märtsis Järva Teatajale, et soovite järgmise aasta riigikogu valimistel kandideerida Järva- ja Viljandimaal. Kui peaksite erakonna esimeheks saama ja olema seega sotside peaministrikandidaat, kas siis peate mõnes suuremas ringkonnas kandideerima?
Võin juba praegu kindlas kõneviisis öelda, et kandideerin Järva- ja Viljandimaal. Ka Paide inimesed on minult küsinud, kas lähen esimeheks saades siit ära, ja olen neilegi kinnitanud, et mina kandideerin ikka siin.


Järva- ja Viljandimaal soovib kindlasti kandideerida ka teie värske erakonnakaaslane Jaanus Marrandi. Kas tema on siinses nimekirjas number kaks?
Me pole oma kandidaate nummerdanud. Meil on palju tugevaid kandidaate nii Järva- kui ka Viljandimaalt. Nimekirja me veel lukku ei pane, sest kõneleme alles potentsiaalsete kandidaatidega, seetõttu ei tahaks sellel teemal pikemalt rääkida.


Millisena näete oma poliitilist karjääri?
Ma ei kavanda enda poliitilist karjääri, aga erakonna esimees peab käituma kogu aeg kui potentsiaalne peaminister. Pole ju mõtet öelda, et me oleme kõigest väike erakond, kes kunagi suureks saada ei taha ja soovibki jääda üksnes väiksemaks partneriks koalitsioonis. Samuti pole mul mõtet väita, et kuna olen korra kaitseminister olnud, siis piisaks mulle uuesti vaid sellest toolist.
Esimehe ülesanne on viia erakond sellisele tasemele, et me saame küsida peaministri kohta.
Edaspidi ei tohi meie esimees valimisdebatil olla see, kellest keegi ei usu tõusvat uut peaministrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles