Kauplustest varastatakse firmarõivaste asemel toitu

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubanduskeskus Järvamaal. Pilt on illustratiivne.
Kaubanduskeskus Järvamaal. Pilt on illustratiivne. Foto: Tiit Reinberg

Majandussurutis on kasvatanud «olude sunnil» kauplustest toitu varastavate inimeste hulka, kinnitas turvafirma G4S kaubandusobjektide osakonna juht Meelis Keldrema.

Paide Maksimarketi juhataja Tiiu Lunts ütles, et fakt kui niisugune vastab tõele, varguste koguarvust on tõepoolest järjest suurema osa moodustanud toiduainete vargused. „Kui vanasti varastati firmarõivaid, siis nüüd juustu, sinki, salatit, isegi tordi suutis keegi ära varastada,“ sõnas ta.


Lunts selgitas, et kauplejal pole muud võimalust, kui oma vara paremini valvata. „Õnneks on jätkuvalt ka valvsaid kodanikke, kes meile pealt nähtud vargustest teada annavad. Neile oleme äärmiselt tänulikud.“


Septembri lõpuks oli G4S politseile üle andnud ligi 5400 õigusrikkujat, kellest 4000 olid jäänud vahele kauplusest varastamisega. Eelmise aastaga võrreldes on üle antud inimeste arv kasvanud 18%. (JT, Postimees.ee)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles