Tammejuure mahetalu perenaine Karin Kuusemaa teab, et kanepist saab kasutada nii seemneid kui ka lehti ja jagab nõu, kes ja kuidas peaksid kanepitooteid tarbima. Teda tasub uskuda, sest talu toodetud kanepiõli tunnustati 2013 aastal parimaks mahetooteks.
Tellijale
Kanepist saab jurssi, piima ja putru
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammejuure mahetalu perenaine Karin Kuusemaa sõnas, et maailma rikkalikus toiduvalikus on toitvatel kanepiseemnetel oma osa ka vahvlites, kompvekkides, makaronitoodetes, küpsistes, müslibatoonides, jäätistes, juustudes ja isegi teatud õllesortides. „Kui kanepiseemnetest tehti vanasti jurssi, kanepipiima ja putru, siis tänapäeval kasutatakse kanepiseemneid ka kotlettide, putrude, kastmete, jogurti, müsli jne lisandina,“ täpsustas ta. Taime lehtedest saab lõõgastava ja organismipuhastava toimega teed ning kanepiõli sobib lisandina salati valmistamisel ja küpsetiste koostisosana.