Tammejuure mahetalu perenaine Karin Kuusemaa sõnas, et maailma rikkalikus toiduvalikus on toitvatel kanepiseemnetel oma osa ka vahvlites, kompvekkides, makaronitoodetes, küpsistes, müslibatoonides, jäätistes, juustudes ja isegi teatud õllesortides. „Kui kanepiseemnetest tehti vanasti jurssi, kanepipiima ja putru, siis tänapäeval kasutatakse kanepiseemneid ka kotlettide, putrude, kastmete, jogurti, müsli jne lisandina,“ täpsustas ta. Taime lehtedest saab lõõgastava ja organismipuhastava toimega teed ning kanepiõli sobib lisandina salati valmistamisel ja küpsetiste koostisosana.
Kanepiõli väärtuse on Kuusemaa teada avastanud ka kosmeetikatoodete valmistajad, kes lisavad kvaliteetset ja vitamiinirikast kanepiõli nahahooldusvahenditele, näiteks seepidele, kreemidele, naha niisutajatele, palsamitele ja šampoonidele. „Kanepiõli sobib ideaalselt salatikastmetele, võileivakatete, marinaadide ja dipikastmete valmistamiseks,“ lisas Kuusemaa.