Suri maakonna vanim kass

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Arvatavalt maakonna ühe vanima kassi Türi vallas Säreveres elav pererahvas avastas täna hommikul, et nende isane kass Kissa magab temale ebaharilikus kohas vaiba peal.

Kui pereisa Jaak Eesmaa mõtles, et lihtsalt vana kassi kiiks, ja jättis ta edasi magama, siis pereema Liia Kanne süda ei andnud rahu, ta läks  lähemalt vaatama ja leidis kassi surnuna. «Ta oli veel soe ja pehme, kuid läinud ära taevasesse uneriiki. Une pealt. Kurb muidugi, kuid ta oli viimasel ajal oma 22 aasta juures ikka täitsa dementne juba, magas vihmaga õues ja tegi häda sinna, kus juhtus, kuid söögiisu oli kuni lõpuni väga hea,» meenutas Kanne.

Pereemale tundus asi kahtlane juba siis, kui Kissa end tavalisest väga ebaharilikku kohta magama sättis. Kui tavaliselt magas kõuts kas pereisa kõhu peal või oma tugitoolis, siis nüüd läks kaminaruumi koera diivani ette vaibale, kus ta ei käinud kunagi magamas. Vahel diivanil küll, aga mitte kunagi põrandal. «Käisin kella kahe paiku magama heites vaatamas, kas kass hingab, siis magas veel rahulikult,» sõnas Kanne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles