Türil hukkus inimene

Birgit Itse
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul jäi Türil inimene rongi alla.

Raske õnnetus juhtus kella 7.15 ajal, inimene jäi Viljandist tulnud ja Tallinna poole teel olnud rongi ette.

Ülekäigurajal rongilt löögi saanud 53-aastane naine sai niivõrd tõsiseid vigastusi, et suri sündmuskohal. Sündmuskohale saabunud meedikutel ei õnnestunud naise elu päästa.

Teada on, et naine parkis oma auto ära ning kiirustas siis rongile. Peatusse seisma jääva rongi kiirus võis jaamatöötajate hinnangul olla umbes 30-40 km/h.

Hukkunud naise ülemuse selgitusel pidi töötaja minema täna hommikul rongiga Tallinna koolitusele. Ülemus ei suutnud uskuda, töökaaslane ülekäigurajal rongi ette jooksis. «Ta oli nii ettevaatlik, mitte mingi ülepeakaela tormaja ega hilinenud kunagi kuhugi,» lausus ta.

Paide politseijaoskonna patrullitalituse juht Halar Hallimäe avaldab kaastunnet hukkunu lähedastele. „Kahjuks on see õnnetus kurb näide sellest, mis võib juhtuda siis, kui kiirustades võetakse asjatuid riske. Ka peatuva rongi lähenedes tuleb arvestada, et rongi peatumisteekond on suhteliselt pikk ja ootamatult teele ilmunud inimesele otsasõidust hoidumine võib osutuda võimatuks,“ lisas Hallimäe.

Elroni pressisesindaja Mai Vahtrik ütles, et juhtunud õnnetuse tõttu oli häireid ka hommikuses rongiplaanis, nüüd on rongid jälle graafikus. "Rong, mis pidi Türilt väljuma veidi pärast kella seitset, sai liikuma kell kaheksa, seetõttu paluti Pärnu poolt tulijatel ümber istuda Viljandist alustanud rongi," selgitas Vahtrik.

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Kristi Kais ütles, et häirekeskus sai teate õnnetusest kell 7.18. «Sündmuskohal selgus, et Türi rongijaamas on rongi alla jäänud inimene. Päästjad aitasid kannatanu rongi alt välja,» lausus ta.

Politsei sai teate Türil raudteejaamas rongi alla jäänud naisest kell 7.19. Juhtunu tunnistajate sõnul üritas naine raudteed ületada pidurdava rongi eest, vahetult enne rongi peatumist. Politsei saadetud teate järgi soovis naine arvatavasti minna perroonile, et jõuda sellelesamale Viljandist lähenenud rongile.

Tegemist on õnnetusjuhtumiga, kinnitas politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles