Kauane vabatahtlik töö tõi preemia

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta sädeinimeseks valitud Kaaruka külavanem Malle Rooba (paremal) korraldab väsimatult ühisüritusi. Tänavu tähistati koos vabariigi aastapäeva. Pidu algas omamoodi kätlemistseremooniaga, kus kõik õnnitlesid kõiki.
Aasta sädeinimeseks valitud Kaaruka külavanem Malle Rooba (paremal) korraldab väsimatult ühisüritusi. Tänavu tähistati koos vabariigi aastapäeva. Pidu algas omamoodi kätlemistseremooniaga, kus kõik õnnitlesid kõiki. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna tunnustab Kodukant Järvamaa Koigi mõisas sädeinimest Malle Roobat ning aasta külaks valitud Käravetet. Arenduskeskus tänab tublimaid ühinguid, vabatahtlikke ja head algatust, mis tõi peidust välja tublid emad.

Kodukant Järvamaa aasta sädeinimese konkurss läks juhatuse esimehe Riina Trummi hinnangul tänavu eriti hästi, sest kandidaate oli lausa üheksa.
Kõige säravamaks neist osutus Roosna-Alliku Kaaruka külavanem Malle Rooba, kes on olnud küla eestvedaja juba üle kümne aasta.

Trumm lausus, et kui vahepeal tundus külategevus olevat madalseisus, siis nüüd on see hoogu saanud. «Külamaja on arenenud järjepidevalt, haljastus on selle ümber tehtud, korraldatakse suurüritusi, mis on ka maakondliku kõlapinnaga. Näiteks seppade päev ja detsembris jõulumaa,» selgitas ta.

TEAVE
• Järvamaa aasta sädeinimene – Kaaruka külavanem Malle Rooba (Roosna-Alliku).
II Karame külaseltsi eestvedaja Aime Kallandi (Järva-Jaani).
III Endla looduskaitseala sõprade seltsi looja ja Abaja nelja küla seltsi aktiivne liige Valdek Allik (Koeru).
Tulihingelise eestvedaja eripreemia Arlet Palmiste (Ambla kultuurikeskuse direktor, MTÜ Sääsküla huviklubi juhatuse liige ja Aravete kultuuri- ja huviseltsi juhatuse liige).
• Aasta küla – Käravete (Ambla)
Nominendid Kirna (Türi vald), Prandi (Koigi vald), Valasti (Roosna-Alliku vald).
• Parim MTÜ – Süda-Eesti sotsiaalkeskus ning Kurla ja Meossaare külaselts Kume.
• Tubli vabatahtlik – Jaanus Nilp (Imavere)
Nominendid Lea Traks (Koigi), Mai Kukk (Imavere)
• Hea algatus – Järvamaa aasta ema konkursi algatamine (naiskodukaitse Järva ringkond)
Nominendid ülemaakonnaline pinalikavand (Järvamaa pensionäride koondis) ja Kikevere kalmistu korrastus (Jalametsa külaselts).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles