Valgehobusemäel avati suusahooaeg

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskus avas täna külastajatele lumelauanõlva ja suusarajad, teatas Albu vallavanem, suusa- ja puhkekeskuse projektijuht Kalju Kertsmik.

«Rajatraktor on sisse sõitnud kolme- ja viiekilomeetrise raja, kus saab sõita nii klassikat kui uisku,» lausus ta. «Nädalavahetusel avatakse ka Kõrvemaale minev suusarada.»


Kertsmik lisas, et suusarada on valgustatud iga päev kella 21ni. Laskumisnõlv on valgustatud reedel, laupäeval ja pühapäeval samuti kella 21ni. «Mäetõstuk töötab, kuid lumerõngaraja avame hiljem, kui see on kaetud täies ulatuses kunstlumega. Lumelauakool alustab tööd detsembri algul.»


Lumelauasõbrad peaksid Kertsmiku meelest rõõmustama, sest mägi on tehtud laiemaks, mis on turvalisem ja parem on sõitu ka harjutada. Avatud on laste kelgumägi.
Külastuskeskuse hoones on külastajate päralt iga päev kella 10st 20ni suusavarustuse laenutus, kohvik, saunad ja pesuruumid. «Detsembris pakume nädalavahetustel ka väikelaste hoiutuba, mida pered eelmisel hooajal hästi kasutasid,» lisas ta. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles