Lumekoristusvahendid lähevad hästi kaubaks

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Eestimaale öösel sadanud paks lumevaip on pannud inimesed kärmelt tegutsema ning ka tööriistade müüjad peavad pingutama, et nende nõudmisi täita.


Stokkeri tööriistakeskuse Paide poest on näiteks ära ostetud viimasedki Fiskarsi lumesahad ja -labidad. Müügipiirkonna juht Märt Rebas ütles, et poodi on alles jäänud vaid odavama otsa käsikoristusvahendid. «Kui sellise tempoga ostlemine edasi läheb, on meie varud õhtuks ammendunud,» lausus ta. «Nagu enamik, ei osanud ka meie selliseid ilmaolusid ette näha ning lattu suuri varusid ei kogunud.»

Inimestele soovitas Rebas samuti valida lumesahku. «Eramajas elaval inimesel on sahaga kindlasti füüsiliselt kergem lund ajada, sest erinevalt labidatest saab sellega hangede vahel nii-öelda liuelda ega pea iga väikest kogust üle õla loopima,» selgitas ta.

Kallimad lumekoristusvahendid, näiteks lumefreesid, on Rebase ütlust mööda poest juba enne suurt lumeuputust ära ostetud. «Uut kaupa on juurde tulemas ilmselt alles tulevast nädalast,» lisas ta.
Erinevalt paljudest teistest Paide ettevõtetest, kuhu pole sõiduautoga võimalik ligigi pääseda, kinnitas Rebas, et nende poe juures pole kinnijäämist karta. «Juba varahommikul olime hoovil traktori ja lumelabidatega tööl,» sõnas ta. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles