Ligi 500 allkirja volikogu meelt ei muutnud

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi gümnaasium
Türi gümnaasium Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Türi vallavolikogu eilsel istungil oli ühe punktina arutusel valla haridussüsteemi ümberkorralduste tähtaja pikendamine, mille toetuseks oli korjatud ka ligi pool tuhat allkirja.

Vallavolikogu esimees Toomas Marrandi selgitas, et haridusreformivastaste peapõhjus on see, et laps peab mõni järgnev aasta kaugemal koolis käima, kuid nad ei pööra tähelepanu pikemale ajale. «Peame arvestama sellega, et õpilasi jääb vähemaks,» sõnas ta.

Marrandi ütles, et volinikud polnud nõus haridusreformi edasi lükkama, sest nende töödega jõutakse valmis õigel ajal. «Kui see töö oleks aasta edasi lükatud, siis kindlasti oleks see inimestes veelgi rohkem stressi põhjustanud,» põhjendas ta.

Marrandi tunnistas, et allkirju oli kogutud palju, kuid täpsemal uurimisel selgus, et kui algul korjati üksnes lastevanemate allkirju, siis pärast ka teistelt inimestelt ja osa inimesi oli andnud allkirja mitu korda.


Järgmisest õppeaastast hakkavad Türil lapsed õppima ühisgümnaasiumis ja põhikoolis. Türi põhikooli direktori koha võitis konkursiga Garis Pihelgas. Ühisgümnaasiumi direktori koha täitmiseks tehtud konkurss kukkus läbi, kuid vallavalitsuse ettepanekul nõustus kooli juhtima majandusgümnaasiumi direktor Ellu Rusi. (JT)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles