Vaata, kes kandideerivad Järvamaa noorsoo-, kultuuri- ja spordipreemiatele

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi kultuurimaja kultuuritöö spetsialist Andris Avamere
Türi kultuurimaja kultuuritöö spetsialist Andris Avamere Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eile lõppes taotluste vastuvõtmine Järvamaa noorsoo-, kultuuri- ja spordipreemiatele.

Noorsoopreemiale esitati üheksa taotlust. Aktiivse noore preemiale kandideerivad Helen Aasa, Eveli Leego, Andreas Sapas, Jaanika Aasa ja Piret Kalamägi. Noorsootöötaja preemiale esitati Mare Hendrikson, Leho Rohtla, Annika Rohi ja Sulo Särkinen.


Spordipreemiale esitati omavalitsuste liidule taotlusi kahes kategoorias, spordiedendaja ja elutöö preemia. Teised preemialaureaadid, parim mees, parim naine, parim noor ja parim kollektiiv selguvad spordiliidus läbi punktisüsteemi. Spordiedendaja preemiale kandideerivad Ahti Uppin, Vello Talviste, Mai Kukk ja Kalev Teder. Spordi elutöö preemiale esitati üks kandidaat, Heino Aavasalu. Lisaks spordiedendaja ja elutöö preemiale finantseerib omavalitsuste liit ka aasta meessportlase preemiat.
Kultuuripreemiaid annab omavalitsuste liit välja neljas kategoorias. Aasta kultuurielu edendaja preemiale kandideerivad Andris Avamere, Anne Pindre, Arlet Palmiste ja Enda Trubok. Kultuurihoidja preemiale esitati Tiiu Schüts ja Anne-Ly Pihlak. Parima kollektiivi preemiale esitati Türi poistekoor, Koeru Huviteater, Paide Huviteater ja Kesk-Eesti Teatritrupp.


Lõppes ka taotluste vastuvõtmine Eesti Kultuurkapitali preemiale Kultuuripärl. Preemiale kandideerivad Leonhard Soom, Tiiu Schüts, Rainer Eidemiller ja Juhan Sihver.
Järvamaa Omavalituste Liit on kinnitanud preemiate suurused preemialiikide kaupa oktoobrikuu üldkoosolekul. Preemiatele eraldati kokku 47 000 krooni ning tseremooniale 15 000 krooni. Preemiate pidulik kätteandmine toimub 14. jaanuaril Türi Kultuurimajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles