Sünnid lisavad statistikasse helgemaid toone

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paidelaste Kristo Kivisoo ja Anu Annuse perre sündis 3. jaanuaril poeg Simo, kes on esimene tänavu Järvamaa haigla sünnitusosakonnas ilmavalgust näinud laps. Eelmisel aastal tuli sünnitusosakonnas ilmale 386 uut ilmakodanikku.
Paidelaste Kristo Kivisoo ja Anu Annuse perre sündis 3. jaanuaril poeg Simo, kes on esimene tänavu Järvamaa haigla sünnitusosakonnas ilmavalgust näinud laps. Eelmisel aastal tuli sünnitusosakonnas ilmale 386 uut ilmakodanikku. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kui endiselt vähenev maakonna elanike arv, abielude sõlmimise järsk langus ja surmajuhtumite hulk maalib Järvamaa rahvastikust mustemaid värve, siis helgemaid toone lisab sündide suurem hulk.

Kui eelmisel aastal samal ajal pidime võtma vastu uudise, et aastaga on sündinud vähem lapsi, siis tänavu võime rõõmustada 367 uue ilmakodaniku üle, keda on 22 rohkem


Järva maavalitsuse peaspetsialist-perekonnaseisuametnik Tiia Priidik sõnas, et poisse ja tüdrukuid registreeriti enam-vähem võrdselt. «Eriliselt palju oli tänavu kaksikuid,» lisas ta. «Registreeriti 9 paari, kusjuures detsembris oli lausa kaks paari Türi kandis.»


Poistele pandud eesnimedest on maakonnas populaarsemad Rasmus, Kaspar ja Markus, tüdrukute puhul Adele, Emily ja Sandra.
Järvamaa haigla sünnitusosakonna juhataja Marju Raja lausus, et eelmisel aastal sündis 386 last, mis on 35 rohkem kui aasta varem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles