Utria dessandi võitis Kaitseliidu Järva maleva võistkond

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Utria dessant 2011.
Utria dessant 2011. Foto: Peeter Lilleväli/Põhjarannik

Tänavuse Utria dessandi võitis Kaitseliidu Järva maleva I võistkond koosseisus leitnant Indrek Reismann, nooremleitnant Aare Kabel, kapral Margus Laanep ja reamees Mati Tatrik.

Võiduka võistkonna kapten Indrek Reismann tunnistas, et võistlus oli rohke lume ja tuisu tõttu tavapärasest raskem. ”Samas andsid lumi ja tuisk võistlusele värvi ja ekstreemsust, meile on rasked tingimused alati sobinud,” lisas ta.
Reismann tunnistas, et tänavune võit on talle eriti väärtuslik. ”Et võistlus oli erakordselt raske, siis enda südames on seekordne võit eriti oluline,” sõnas ta. ”Mul on ülihea meel meeste üle, me oleme ju ea poolest kindlasti vanim võistkond.”

Reismanni sõnul on ka Järva maleva II võistkonna 12. koht ülikõva tulemus.
”Urmas võttis uued poisid, noored tegijad, et tuleks järelkasvu, poisid said väga hea kogemuse ja Urmasele suur respect, et ta selle ette võttis,” ütles Reismann. Järva maleva teise võistkonda kuulusid seersant Urmas Kõonurm, Alo Aasma, Toomas Karu ning Taavi Unt.


Utria dessandil saavutas teise koha Vahipataljoni ja kolmanda koha Kaitseliidu Harju maleva II võistkond. Võistluse katkestas neli võistkonda.
Eelmisel aastal tuli Kaitseliidu Järva maleva I võistkond teiseks ning II võistkond kuuendaks.

Võistlus Utria dessant meenutab aastatetaguseid sündmusi, kui 1919. aasta 17. jaanuaril Eesti meredessantpataljoni 400 merejalaväelast ja Soome vabatahtlike pataljoni 600 võitlejat tegid Eesti mereväe alustelt eduka dessandi Utria randa. Dessandist osavõtnud etendasid olulist osa Narva vabastamisel ja punaväe riismetest puhastamisel.


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles