Üllatused tegid Väätsa mõisa remondi keeruliseks

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallavanem Jarno Laur vaatab värvikihi alt välja puhastatud maalinguid, mis tegid remondi märksa keerulisemaks ja sundisid uusi lahendusi otsima.
Vallavanem Jarno Laur vaatab värvikihi alt välja puhastatud maalinguid, mis tegid remondi märksa keerulisemaks ja sundisid uusi lahendusi otsima. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Väätsa mõisa siseruumide üllatusterohke remondi võib kuulutada lõppenuks, ülejärgmisel kolmapäeval on avamispidu. Fassaad jääb ootama kevadet, sest sügisel ehitaja töid valmis ei jõudnud.

Aastaid oli koolina tegutseva Väätsa mõisa siseruumides käijatel raske aru saada, et tegemist on ajaloolise hoonega, sest seinad ja laed olid puitlaudisega üle löödud. Ligi aasta kestnud remont tõi mõisa ilu päevavalgele.
Ülejärgmisel kolmapäeval avamispidu pidava mõisa keldris on nüüd tunduvalt vähem kolikambreid. Selle asemel on avarad huvitegevuseruumid, väike saal, rõivistu ja kodundusklass, mida koolil enne polnud.
 Vallavanem Jarno Laur tunnistas, et remont osutus keerulisemaks, kui keegi oskas ennustada.
Nii-öelda vaip tõmmati alt sellega, et välja ilmusid maalingud, millest kellelgi enne aimu polnud ja mille tõttu pidi majas muutma paljusid detaile. Näiteks ei saanud enam panna ripplagesid ja tuli leida uus koht ventilatsioonitorudele, mis lõpuks hakkasid jooksma mööda vanu lõõre.
Lisaks sellele seisis ees suur lisatöö: puhastada ja ennistada maalingud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles