Selgusid Türi uute koolide õpetajad

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi gümnaasiumi aktus
Türi gümnaasiumi aktus Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Nädala algul jõudsid Türi põhikooli ja Türi ühisgümnaasiumi konkursikomisjonid õpetajate valimisega lõpule ning Türi vallavalitsusele on antud ametikohale valituks osutunud õpetajate kirjalikud kinnitused kvalifikatsiooninõuetele vastavuse ja tööleasumise kohta.

Türi põhikooli direktori Garis Pihelga selgitusel esitas põhikooli õpetajate konkursis osalemiseks avalduse 100 inimest, neist üheksa ei kvalifitseerunud dokumendivoorus ja kuus loobus vestlusvooru ajal kandideerimisest.
Vestlusvooru läbis 85 kandidaati. Väljakuulutatud 48 ametikohale valiti 53 õpetajat, üks neist loobus pärast tulemuste teatavakstegemist. «Valitud õpetajatest kümme ei tööta praegu Türil, neist viis elab Türil või sooviks Türile tagasi tulla,» täpsustas Pihelgas. «Väljastpoolt Järvamaad on viis ja väljastpoolt Türi valda kaheksa õpetajat.»
Türi ühisgümnaasiumis oli konkurss välja kuulutatud 18,1 õpetajakohale, nendele lisandusid õppealajuhataja ja huvijuhi koht.


Direktori kohusetäitja Ellu Rusi ütles komisjoni tööst ülevaadet andes, et kokku esitati 46 avaldust, nende hulgas oli 36 kandidaati Türi vallast.
Konkursikomisjoni valis välja 19 õpetajat, huvijuhi ja õppealajuhataja. Väljastpoolt Türi valda saab Türi ühisgümnaasiumis tööd kaks inimest. (JT)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles