Nutipõlvkonna noored veetsid öö lörtsises metsas

Kuido Saarpuu
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Külm vihm, sekka lörtsi, vali tuul ja üksikud plusskraadid - sellistes tingimustes veetsid öö metsas enam kui poolsada nutipõlvkonna noort.

Reede õhtust pühapäeva pärastlõunani toimub Türi vallas, Tori külas Okasmetsa talu maadel Kaitseliidu Järva maleva noorte kotkaste ja kodutütarde sügislaager, kus on osalejaid ligi 70, noorte vanus on 7-16 eluaastat, ütles laagri meditsiinipealik Margus Allik.

Laupäeva ennelõunal ehitasid noored metsa roigastest ja kuuseokstest onni, kuid neil tuleb tegeleda ka asjade otsimise, meditsiiniliste oskuste omandamise ja asimuudi määramisega.

Kaitseliidu Järva malev korraldab noortele laagreid mitu korda aastas, lisaks osalevad noored üle-eestilises suurlaagris, mis 2017. aastal toimub Käsmus.

Seekordne sügislaager on metsa veerel ja noorte telgid asuvad metsas. "Telkides veedavad nad kaks ööd, ise organiseerivad ahju kütmise ja ahju valvamise," täpsustas Allik.

Kuigi ilm muutis noortele laagritingimused keeruliseks, siis Alliku ütlust mööda vingumist ja hädaldamist üldiselt kosta pole. "Vaid väiksemad kurtsid, et oli natuke külm ja öine metsapimedus hirmutav," märkis Allik ja kiitis Kaitseliidu noorte tublidust.

Osa laagrinoortest on järgmisel nädalavahetusel mõõtu võtmas ka täiskasvanutega, kui toimub Kaitseliidu Järva maleva patrullvõistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles