Korraldaja: katame Eestimaa helkuripuudega

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koole, lasteaedu, noortekeskusi ning kõiki teisi ettevõtteid ja organisatsioone kutsutakse tegema  esmaspäeval helkuripuid.

Igal aastal on Eestis ligi 400 kokkupõrget auto ja jalakäijaga, lisandub veel üle saja kokkupõrke auto ja jalgratturi ning mootorratturiga.

Türi noortekeskus juht ja Tre Radio esindaja Sulo Särkineni selgitusel otsustati tänavu kutsuda kõiki koole, lasteaedu, noortekeskusi ning teisi ettevõtteid ja organisatsioone tegema 17. oktoobril oma ettevõtte, kooli, noortekeskuse juurde helkuripuud, millelt saavad helkuri võtta ka kõik need eestimaalased, kellel on see puudu või kadunud. «Helkuripuu tegemisega on soov eelkõige teadvustada ja meelde tuletada, et pime aeg on saabumas ja kõige odavam elukindlustus pimedal ajal liikudes on helkur. Veel parem on neoonvärvi helkurvest,» täpsustas ta.

Ettepanekuga on liitunud Pärnu linn, Rapla vald, Järva maavalitsus ja Türi noortekeskus. «Ootame ohtralt liitujaid, et katta kogu Eestimaa helkuripuudega. Et teave paremini leviks, palume helkuripuudest teha ka pilt ning see koos aadressiga saata aadressile sulo.sarkinen@tyri.ee või Facebookis Sulo Särkinen lehele,» selgitas ta.

Särkineni meelest võib helkureid ise teha koos lastega lasteaias, noortekeskustes, koolides ja ka kodus perega.

Üheskoos jõuab teadmine helkuri vajadusest ka sinu naabrite naabriteni.

Teave helkuripuu üleskutse kohta asub ka Facebooki lehel: https://www.facebook.com/helkuripuu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles