Andres Noormets räägib üleliigsetest asjadest

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtumisõhtul «Paidest pärit» meenutas Andres Noormets tänutundega kooliaegu, mil ta sai vabadust teha tubateatrit ja Eesti teatrite repertuaari algusest lõpuni ära näha.
Kohtumisõhtul «Paidest pärit» meenutas Andres Noormets tänutundega kooliaegu, mil ta sai vabadust teha tubateatrit ja Eesti teatrite repertuaari algusest lõpuni ära näha. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Esmaspäeva õhtul ETV2 kanalil eetrisse jõudvas saates "Plekktrumm" on seekord saatejuht Joonas Hellerma küsitleda Paidest pärit näitleja ja lavastaja Andres Noormets.
 

Meediafestivalil Prix Europa 2016 tunnistati raadiodraama kategoorias parimaks Andres Noormetsa kuuldemäng "Asjad". Kuidas hoiduda üleliigsetest asjadest ja liialt valmis mõtetest, et oleks vabadust ja loovust, sellele "Plekktrummi" otsesaates kuuldemängu autor ja lavastaja Andres Noormets vastabki.

Saatejuht on Joonas Hellerma, "Plekktrumm" on ETV" kanalil eetris täna õhtul kell 21.35.

Üleeuroopalisel konkursil parima raadiodraama preemia võitnud kuuldemängu "Asjad" helirežissöör on Külli Tüli, peategelast kehastab Tambet Tuisk.

Võitja trofee – pronksskulptuuri Taurus – andis RBB pidusaalis Andres Noormetsale kätte Saksamaa vanima kuuldemänge tegeva raadiojaama Deutschlandradio direktor Willi Steul.
 "Selle suurepärase kuuldemängu oivaline tekst, täiuslik esitus ja kristallselge helimaastik lasevad kasvõi natukeseks ajaks põgeneda materiaalsuse rõhuva paine eest," ütles ta oma kõnes.

30. Prix Europa festivali moto oli "Changing Europa". Tänavu nomineeriti võistlusele 231 tööd 24 riigist.

Võidukuuldemängu saab kuulata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles