Vana koolimaja akendele ilmuvad fotoplakatid ja külaselts saab uued toolid

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Posti 12
Posti 12 Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järva maakonnale 2016. aastaks eraldatud kohaliku omaalgatuse programmi rahast toetati sügisvoorus  16 projekti kogumahus 20 113,06 eurot. Kokku taotleti sügisvoorus 28 projekti rahastamist 45 212 euro ulatuses.

Programmi kogukonna arengu meetmest toetati 11 projekti kokku 12556,83 euroga. Toetuse abiga korraldatakse koolitusi, antakse välja trükiseid ja meenutatakse ajalugu.

Paide gümnaasiumi selts kutsub fotograafi juurde Posti tänava koolimaja vilistlased ning Posti 12 hoone aknaavad kaetakse endiste selle kooli õpilaste fotoplakatitega.

Viisu külaselts kutsub järgmisel suvel Viisu kokku Järvamaa eakad eakate teabepäevale „Aktiivsena vananemine kogukonnas läbi eakate elukvaliteedi ja võrdsete võimaluste arendamise".

MTÜ Daylight projekt annab Järvamaa noortele võimaluse õppida video- ja filmikunsti selle valdkonna professionaalide – Balti filmi- ja meediakooli lektorite ja filmitegijate  juhendusel.

MTÜ Jaanilaia teeb Järva-Jaani päevakeskuses üldise digipädevuse koolituse eakatele. MTÜ Arvamusfestival kutsub kokku Järvamaa vabakonna, et koolituse ja ümarlauaga kaasata järvakaid rohkem arvamusfestivali sisuloomesse ning seeläbi ideekorje ideede esitamisse.

Kodukant Järvamaa MTÜ tähistab oma 20. tegutsemisaastat konverentsiga „Elu külas – unistus või ulme?" ning valib Järvamaa aasta küla.

Eesti jalgrattamuuseum teeb end toetuse abiga paremini nähtavaks väliüritustel – trükitakse juurde flaiereid ning tellitakse roll-up-reklaam. Koeru haridus- ja kultuuriselts paigaldab Koeru kihelkonnast pärit akadeemik Karl Ernst von Baeri 200. sünniaastapäeva tähistamiseks mälestustahvlid von Baeri poegade perekondade matmispaiga juurde ja Baeride perekonna kabeli asukohale.

MTÜ Väätsa ajaloohuviliste selts jätkab eelmisel hooajal alanud ajaloopäevade korraldamisega. MTÜ Walge Galerii annab välja Paide linna 17. sajandist kõneleva trükise, kus esimest korda koondatakse üheks trükiseks kokku allikmaterjalid Paide linnaõiguste ajaloo kohta – antakse ülevaade linnaõiguste saamisest 1291. aastal, nii-öelda linnaõiguste kriisist 17. sajandil, Rootsi võimu all ning linnaõiguste taastamisest 1783. aastal.

Mittetulundusühing kultuuri- ja haridusselts Üksmüts koondab kogumikku Albu küla 735aastase ajaloo.

Programmi elukeskkonna ja kogukonnateenuste arendamise meetmest rahastati viit taotlust 7556,23 euro ulatuses.

MTÜ Ervita Külaselts ning MTÜ Energia- ja Tervisekeskus Peetrist soetavad mängutubadesse juurde mänguvahendeid lastele, Päinurme Külaselts saab toetuse abiga projekti kogukonna filmiõhtuteks, MTÜ Taikse Külaselts ostab oma külamajja uued toolid. Koeru spordiklubi soetab ATVle roomikud, et terviseradu ning muid spordirajatisi oleks aastaringselt lihtsam hooldada.

Kohaliku omaalgatuse programmi 2016. aasta kevadvoorus rahastati 25 projekti kokku 32 817 euroga. Kokku on projekte tänavu toetatud peaaegu 53 000 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles