Uuenduslikud erialad tõstsid erakõrgkooli astujate arvu oluliselt

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Erakogu

Värske analüüsi kohaselt on Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor viimaste aastate kõige kiiremini kasvav kõrgkool ja seda tänu tööturu vajadusi arvestavate uute erialadega.

Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor võttis sel sügisel vastu kokku 370 tudengit, ent kooli juhi Kristjan Oadi sõnutsi ei ole tasuta kõrghariduse kontekstis mõtet võrrelda erakõrgkoolide ja riigikõrgkoolide vastuvõttu absoluutarvudes vaid trende. “Oleme suutnud sisseastujate arvu viimastel aastatel stabiilselt kasvatada, samal ajal, kui üldiselt on Eesti kõrgkoolides vastuvõtt püsinud samal tasemel või näidanud pigem langust,” selgitas ta.

Oad näeb kooli populaarsuse tõusu uutes erialades, mis on loodud tänapäeva tööturu vajadusi arvestades. “Tudengid on meie uued erialad nagu start-up ettevõtlus, arvutimängude disain ning hotelli- ja restoraniettevõtlus väga hästi vastu võtnud,” lausus ta. Jätkuvalt on huvi ka finantsjuhtimise, turunduse ja graafilise disaini vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles