Endisest riigikogulasest saab Albu vallavanem

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Oraste
Tiina Oraste Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna kell 11.45 koguneb Albu vallavolikogu istungile, kus päevakorra esimene punkt on uue vallavanema valimine.

Järva Teataja andmeil saab nädal tagasi ametist lahkunud Kalju Kertsmiku asemel Albu vallavanemaks endine riigikogulane ja Järva maavanem Tiina Oraste (pildil).

Albu vallavolikogu esimees Jüri Kommusaar ei soovinud enne istungit uue vallavanema nimest rääkida põhjendusega, et  midagi pole kindel enne, kui volikogu on otsuse langetanud.

Samas sõnas Kommusaar, et volikogu ette ei minda nalja tegema ja kui kokkulepped peavad, siis on täna lõunaks uus vallavanem valitud. Tiina Oraste tunnistas Järva Teatajale, et on andnud nõusoleku kandideerida Albu vallavanema kohale, ning lisas, et selle ettepaneku tegid talle Kalju Kertsmik ja Jüri Kommusaar.

Oraste selgitas, et Saku vallavalitsuses on tal küll huvitav töö ja suurem palk, kuid Järvamaa on südames, seetõttu soovib ta töötada kodumaakonnas. «Kes kodunt kaugel tööl käivad, need saavad aru, millest ma räägin,» lisas ta.

Oraste ütles, et vallavanemaametit on kümneks kuuks, mille jooksul keskendub ta valdade ühinemisele, täpsemalt sellele, et Albu valla elanike huvid ühinemise järel ei kannataks.

Oraste lisas, et plaanib järgmisel sügisel  tulevases Järva vallas kandideerida, kuid kas erakonna või valimisliidu nimekirjas, ei osanud ta veel öelda.

Tiina Oraste on töötanud Järvamaa omavalitsuste liidu tegevdirektori, Järva maavalitsuse haridus- ja kultuurioskonna juhataja, riigikogu Res Publica fraktsiooni nõuniku ja Järva maavanemana. Aastatel 2006–2009 oli ta riigikogu liige. Oraste on kuulunud ka Paide linnavolikogusse.

Isamaa ja Res Publica liige on ta alates 2001. aastast. Praegu töötab Oraste Saku vallavalitsuse haridus-, kultuuri- ja sotsiaalhoolekandeteenistuse juhina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles