Esimesed valijad tähistasid tähtsat otsust tordiga

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taivo Allmere Roosna-Alliku valimisjaoskonnas.
Taivo Allmere Roosna-Alliku valimisjaoskonnas. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Järva-Jaani elanik Kalju Peetov oli täna hommikul juba kell 9.00 kohalikus kultuurimajas asunud valimisjaoskonna ukse taga. Kuna mehel oli valimisotsus ammu langetatud, siis kabiinis tal pikalt aega läinud – seega on ta kindlasti üks tänaseid esimesi valijaid.

Peetov ütles, et esimeste valijate seas olemine pole talle tähtis, seekord lihtsalt juhtus nii.
Otsus, kelle poolt hääletada, oli Peetovil juba ammu langetatud ja valimispropaganda teda ei mõjutanud. "Kui vaatad ikka neli aastat igal õhtul „Aktuaalset Kaamerat“, siis pole valiku tegemine raske," sõnas ta.


Vahetult peale Peetovit saabusid Järva-Jaani kultuurimajja hääletama elupõlised sõbrannad Velli Puks ja Ester Virves. Puks naeris, et nii vara ajas neid valima ikka südametunnistus.
Mõlemad prouad eelistavad eelhääletamisele alati ikka n-ö õiget päeva. "See on pidupäev! Nüüd läheme poodi, ostame tordi ja tähistame seda otsust," sõnas ta.


Naised ütlesid, et pensionäridena pole neil mõtet elu üle kurta, kuid avaldasid lootust, et uued riigijuhid seisavad eelkõige selle eest, et noortel inimestel oleks tööd. "Pensionäridel pole häda midagi, kuid noortel lastega peredel on küll raske," leidis Puks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles