Sven Mikser võitis noorte varivalimised

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Täna avalikustas Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) Tallinnas Solarise keskuses toimunud varivalimispeol noorte varivalimiste e-hääletuse tulemused.

25. veebruarist kuni 3. märtsini toimunud 14-17aastaste varivalimiste e-hääletussimulatsioonis osales kokku 2733 noort. Kõige aktiivsemad valijad olid Järva- ja Viljandimaa noored (361 valijat).

Varivalimistel kogus kokku kõige rohkem hääli sotsiaaldemokraat Sven Mikser (95 häält), kellele järgnesid reformierakondlasest peaminister Andrus Ansip (54 häält) ja reformierakondlane Urmas Paet (46).

Järva- ja Viljandimaal kogusid enim hääli Sven Mikseri järel Jürgen Ligi (33), Kalle Jents (28), Helir-Valdor Seeder (24) ja Kaia Iva (17).

14-17aastaste seas osutus kaheksas valimisringkonnas võitjaks Eesti Reformierakond. Erakond Isamaa ja Res Publica Liit ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond võitsid kumbki valimised kahes ringkonnas.
Reformierakonnale, mis kogus kokku 33,81 protsenti varivalijate häältest, järgnes 24,56 protsendiga Erakond Isamaa ja Res Publica Liit ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond 22,47 protsendiga. Erakond Eestimaa Rohelised osutus valituks 8,53 protsendi varivalijate poolt, Eesti Keskerakonda valis 5,38 protsenti ning 2,01 protsenti said kokku erinevad üksikkandidaadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles