Ekstreemsetes oludes saadud võidud maitsesid eriti hästi

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Erakogu

Türi põhikooli kehalise kasvatuse õpetaja Merle Vantsi võitis Rootsis peetud taliujumise maailmakarikaetapil küll kolm kulda, kuid vabatahtlikult ta samasse kohta võistlema enam ei läheks.

Türi põhikooli kehalise kasvatuse õpetaja Merle Vantsi tõdes, et nii ekstreemsetes tingimustes kui pakkus Rootsis toimunud taliujumise maailmakarikaetapp, ta ei mäletagi, et tal on tulnud ujuda. „Võistlus toimus jõel, kus asus töötav hüdroelektrijaam, mida ei lülitatud välja ka võistluste ajaks. Nii tuli 50 meetri ujumisel esimesed 25 meetrit ujuda vastuvoolu ja see pole ujumisvõistluste puhul küll tavaline,” selgitas ta. „Nii mõnelgi võistlejal oli päris tegu, et üldse ümberpööramisseinani jõudagi,” lisas ta.

Jõel töötava hüdroelektrijaama tõttu starditi teateujumises ka kõik ühelt poolt, mis on samuti Vantsi sõnutsi üsnagi omapärane. „Hea, et vähemalt siis ujusime kõik allavoolu, kuid korraldus sellel maailmakarikaetapil lonkas küll lausa kahte jalga ja vabatahtlikult sinna küll enam võistlema ei sõidaks,” kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles