Pangaliit õpetab kolmes maakonna koolis noori raha lugema

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Erakogu

Sadakond pangatöötajat jagavad märtsis üldhariduskoolide õpilastele rahaga ümberkäimise teadmisi, Järvamaal jõuavad nad ühte linna ja kahte maakohas asuvasse kooli.

Eesti Pangaliidu korraldatava igakevadise rahatarkuse kuu motoks on “Rahaasjade tark planeerimine aitab unistused ellu viia” ja sihtrühmaks põhikooli noored. Kõikjal Eestis annavad sel kuul üldhariduskoolides vabatahtlikus korras temaatilisi tunde sadakond pangatöötajat kõigist liidu liikmespankadest. Järvamaa koolidest tullakse Paide gümnaasiumi, Aravete ja Koeru keskkooli.

Eesti Pangaliidu tegevjuhi Katrin Talihärmi sõnutsi näitab nende viieaastane kogemus rahatarkuse koolitundide andmisel, et nõudlus tundide järele on väga suur ja samas ka seda, et vabatahtlikus korras inimeste harimise mõju jääb siiski liiga napiks. “Kahjuks ei suuda Pangaliit koolide huvi täiel määral katta ja aeg on kindlasti ammu küps, et Eesti üldhariduskoolide õppekava osaks saaks püsiv finantskirjaoskuse andmine ja selleks ettenähtud temaatilised tunnid. Pangaliit on kindlasti valmis ka edaspidi aitama nii teadmiste kui inimestega, kuid vabatahtliku töö kõrvale peab tulema ka süsteemne ja pidev töö rahatarkusega,“ rõhutas Talihärm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles