Vaata, kes käivad öösel söödaplatsil

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järva-Jaani vallas on jahimehed metsloomade söödaplatside juurde üles pannud rajakaamerad. Piltidelt on näha, et õhtu- ja ööpimeduses käib seal vilgas elu ning külastajaid jagub väikestest metsloomadest suurte kiskjateni välja.

Järva-Jaani jahtkonna esimees Margus Vaas tunnistas, et viimastel nädalatel on rajakaamerad salvestanud sageli söödaplatside juures erinevate loomade külaskäike. Piltidele on jäänud ringi luusinud metssead, rebased, karud, hundid, mägrad ja kährikud.

Vaas ütles, et metssigu on seakatku tõttu väheseks jäänud, kuid mõned siiski satuvad veel aeg-ajalt söödaplatsile. Küll aga on sellistest kohtades haruldased külalised karu, mäger ja hunt. «Karuema on meie Seliküla mahajäetud söödaplatsil koos kahe pojaga müttamas käinud juba mitmel korral,» täpsustas ta.

Vaasi hinnangul toob loomad söödaplatsi juurde toidu- ja teiste loomade lõhn. «Toiduvaesel ajal jahivad isegi karud teisi metsloomi ehkki muidu on põhiliselt taimtoidulised,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles