Rahvatantsurühm tähistab juubelit koos juhendajaga

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Erakogu

Oisu rahvamajas pikema staažiga tegutsev rahvatantsurühm tähistab 25. ja juhendaja 60. tegutsemisaastat, juubeliüritus toimub reedel rahvamajas.

Oisu rahvamajas tegutsev memmede rahvatantsurühm Ohakas tähistab oma 25. tegevusaastat. Juhendaja Velli Leesmaal täitub samas 60. tegutsemisaasta rahvatantsijate juhendamisega Oisus.

Velli on juhendanud aastate jooksul nii noorte-, sega- kui ka memmede rahvatantsurühmi. Velli Leesmaa üheks edu saladuseks rahvatantsu õpetamisel ja populariseerimisel oli rahvatantsu õpetamine Retla koolis, sest sealt tuli järelkasv tegutsevatele rühmadele. Järjekindlus juhendamisel ja rühmade ühtsus on viinud rahvatantsutraditsiooni säilimiseni Oisus.

1992. aastal loodud memmede rahvatantsurühm „Ohakas“ on Oisu rahvamajas kõige pikema staažiga. Esialgselt oli rühmas 16 tantsijat, kuid sel hooajal on tantsijaid 12. Praegustest liikmetest on kõige pikemalt rühmas tantsinud Ene ja Laidi.

„Ohakas“ on tantsu keerutanud nii Järva- kui Viljandimaal koos teiste memmede rühmadega. Pilistvere Labajala ja Kabala Segadikuga on osaletud juba mitmeid aastaid koos Lõuna-Eesti memme-taadi suvepeol.

Energiline, hingega rahvakultuuri juures olev naine on järjepidevalt õpetanud tantsima Oisu inimesi, olles seal rahvatantsujuht juba 60 aastat. Lisaks memmede rühmale juhendab Velli käesoleval ajal ka 2012. aastal loodud vilistlaste segarahvatantsurühma Helkur. Juubeliüritust tähistatakse emadepäeva eel, 12. mail kell 18 Oisu rahvamajas. Tervituskontserdil astuvad lavale ka tantsurühmad Pilistverest, Kabalast, Taiksest ja Oisust. Rahvatantsurühma juubeliüritust toetab Eesti Kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles