Lastele meeldivad lihtsameelne Buratino ja tark Naff-Naff

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Täna, rahvusvahelisel lastekirjanduse päeval on Tallinnas suur maskide rongkäik, kus ligi 600 II–V klasside õpilast marsib omavalmistatud ja armastatud raamatukangelastest inspireeritud maskides.
Järvamaad esindab seal 30 Türi gümnaasiumi õpilast.
Järva Teataja küsis rongkäigulistelt, millise lemmiktegelase maski nad meisterdasid ning kas see kangelane või temaga seotud tegemised on midagi kasulikku õpetanud.

Roosi Gross (IV kl): Mina valisin Punamütsikese, sest Punamütsikese lugu on hea ja õpetlik. Punamütsike oli hea, sõnakuulelik, abivalmis laps. Ta tahtis vanaemale head. Mulle meeldis tema hea käitumine ja riietus. Ta sai teistega hästi läbi, talle meeldis vanaemal külas käia ja teda aidata.

Seliina Malinina (IV kl): Mina tegin Naff-Naffi («Kolm põrsakest») maski, sest see oli kolmest kõige targem ja ehitas kividest kõige tugevama maja. Selle notsu iseloom oli tore, ta võttis põrsakesi ka oma majja sooja ja oli üldse asjalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles