HIV-teemalise tunni lõpus lauldi kondoomilaulu

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Sihtasutuse Terve Eesti juht Keit Fomotškin kõneles kolmapäeval Väätsa põhikooli VII ja VIII klassi õpilastele HIVist ja kondoomi kasutamise vajalikkusest. «Mina olen kondoomifänn, ma kannan seda alati kaasas!» ütles ta ja võttis seepeale pintsakutaskust kondoomipaki välja.

Tunni lõpus jagas Fomotškin igale õpilasele ühe paki, et koos proovida, kuidas seda avada ja kondoomi lahti rullida (pildil Ly Lipp (vasakult) ja Triinu Kopelmäe).
Tund lõppes kondoomilauluga, millele on Fomotškini ütlust mööda kirjutanud sõnad üks koolipoiss. «Olen kurt, olen pime, mul on miljon nime. Ei ole lind, ei ole loom, olen kondoom!» laulis ta kitarri saatel.
Fomotškin külastas Väätsa kooli seoses teist aastat tehtava projektiga, kus koalitsioon «Ettevõtted HIV vastu» koos Noored Kooli sihtasutusega viib vabatahtlikud koolidesse HIV-teemalisi tunde andma.

Tänavu käib 26 inimest 31 koolis üle Eesti. Järvamaalt sai veel kavandist osa Paide gümnaasium.
Keit Fomotškin lausus, et tal on hea meel, et peale kasvab uus põlvkond, kes teab, kuidas kasutada kondoomi, ja tahab seda teha.
Küll on Fomotškini meelest probleem, et noored ei tea, kus asuvad nõustamiskeskused, mis on esimene koht pärast vanemaid ja kooli, kust küsida nõu ja leida teabematerjale. Ka on uuringutest selgunud, et noored peavad kondoome kalliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles