Järva-Jaanis minnakse jalgratastega nutimatkale

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Erakogu

Järva-Jaanis korraldatakse sel laupäeval, 8. juulil omamoodi rattaretk, kus läbitakse NaviCup äpi abil mitmekümnekilomeetrine teekond. 

Interaktiivsest rattamatkast saavad osa võtta kahe- kuni neljaliikmelised võistkonnad. MTÜ Türi-Tamsalu Matkatee, MTÜ Järva-Jaani Tuletõrjemuuseum ja Järva-Jaani vald on ette valmistanud valikorienteerumisena läbitava raja. Kõikide kontrollpunktide läbimisel on retke pikkuseks umbes 35 kilomeetrit. Igas kontrollpunktis tuleb lahendada lisaülesandeid. Milliseid kontrollpunkte läbida, saab iga võistkond aga ise otsustada.

Retke teeb huvitavaks see, et orienteerumiseks tuleb tavapärase kaardi asemel kasutada telefoniäppi. Seega peab võistkonnas vähemalt ühel liikmel olema android-telefon toimiva GPS-i ja kaameraga. NaviCup äpiga avaneb telefonis kaart, mille abil saab üles leida kontrollpunktid. Kontrollpunkti jõudes tuleb lahendada äpis avanevad ülesanded. 

Matkahuviliste kogunemine toimub Järva-Jaani Vanatehnika Varjupaiga vagunmuuseumi juures. Registreerimine algab kell 11 ning rajale asutakse kella 12st. Finiš suletakse kell 16.00.

Rohkem infot matka kohta leiab Järva-Jaani kodulehelt.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles