Alpakabeebid kutsuvad külla

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellest nädalast tatsab Türi vallas Pärtsaare talus ringi 11 eksootilist alpakat. Juba aprillis-mais peaks neid, siinmail varemnägemata loomi, olema rohkem.
Sellest nädalast tatsab Türi vallas Pärtsaare talus ringi 11 eksootilist alpakat. Juba aprillis-mais peaks neid, siinmail varemnägemata loomi, olema rohkem. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

2014. aasta veebruaris jõudsid Tšiilist pärit, kuid aastajagu päevi Saksamaal veetnud Diplomaat, King-Kong, Coco ja Sarah, pluss veel seitse nende liigikaaslasest imelooma – alpakat oma uude elamisse Türi vallas Pärtsaare talus.

Sel pühapäeval saavad huvilised nüüd juba paar aastat Türi vallas tegutsenud Wile Farmi sel aastal sündinud alpakabeebisid. Ringkäigule alpakabeebide juurde ja villatuppa viib soovijad pererahvas. Lisainfo!

Alpakad pärinevad Lõuna-Ameerikast Tšiili ja Peruu kõrgmäestikest. Neid peetakse isegi lemmikloomadena, kuid trükisõna ütleb, et nende vill on kordades, väidetavalt isegi kuni seitse korda, soojapidavam kui lambavill.

Alpakade villkatet on maailmas väga erinevat, isegi internetiallikate andmetel kuni 52 värvitooni. Pärtsaare laudas ringi kepslevad isendid on hele- ja tumehalli, pruuni, musta ja kaht tooni beeži värvi. Isasloomi on kaks, emaseid üheksa ja kõik tiined. Kari peaks suurenema aprillis-mais.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles