Lugeja küsib: kust saab teada, kas tööpinki kasutada on ohutu?

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Window AS Mäos
Viking Window AS Mäos Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Lugeja küsib: Meie töökotta toodi tegevuse lõpetanud firmast tööpinke. See, millega pean nüüd tööd tegema, ei tundu eriti ohutu. Juhtimisnuppude puldist on näha, et mingid nupud on puudu, sest puldil on kinnikaetud augud. Kuidas saaks teada, mis seal aukudes peab olema?

Vastab Rein Reisberg, tööinspektsiooni töökeskkonna konsultant:

Soovitan esmalt arutada probleemi ettevõtte töökeskkonnaspetsialistiga. Tema peab olema kursis, millised ohutusseadised on tööpingi valmistaja ette näinud. Kui ettevõttesse paigaldatakse uus tööpink, tuleb tööandjal läbi viia selle korrasoleku ja paigalduse õigsuse kontroll. Kontrollimisel tuleb jälgida, et tööpingi konstruktsiooni või kasutusviisi poleks muudetud nii, et see halvendaks töövahendi ohutust, võrreldes valmistaja poolt ettenähtuga. Kinni kaetud augud juhtimispuldil viitavad sellele, et ilmselt on mingeid muudatusi tööpingil tehtud. Millised ohutusseadised on tööpingil ette nähtud, saab teada tööpingi valmistaja koostatud kasutusjuhendist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles