Vargamäel tähistati Järvamaa kultuurihiie 25. aastapäeva

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

25 aastat on Järvamaa kultuuripreemiate laureaadid istutanud puid Vargamäel Tammsaare muuseumis asuvasse kultuurihiide. Tähtpäeva puhuks korraldasid Järva Maavalitus, Järvamaa Omavalitsuste Liit ja Tammsaare muuseum Vargamäel Järvamaa kultuurinõukoja abiga hiies perepäeva.

Perepäevale olid koos lähedastega oodatud nii sinna puu istutanud inimesed ning kollektiivid kui ka kõik teised kultuurihuvilised inimesed Järvamaalt ja kaugemalt. 

Kavas olid erinevad töötoad, jutuvestmine, kontsert ning kultuuripreemia laureaatide jäädvustamine nende puude juures.

Kell 13 alanud kontserdil sai näha tantsu, kuulda pillimängu ja laulu, üles astusid lapsed, noored ja vanemad. Kõik esinejad olid mõne kultuuripreemia pälvinuga seotud või lausa laureaadid ise.

Kultuurihiis asub Vargamäel Tammsaare-Põhja talu alal. Puid on Järvamaa kultuuripreemiate laureaadid sinna istutanud alates 1992. aastast. 2001. aastal istutasid oma puu ka ettevõtmise algatajad Kalev Aun ja Aivo Prüssel, lisaks on oma puu president Arnold Rüütlil. Praegu kasvab hiies 115 puud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles