Pilk ajalukku

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seekordse valimiste võtmetegelaseks on Paides kujunenud Reformierakond, kes tegi küll loodetust kehvema tulemuse, kuid jäi truuks oma senisele koalitsioonipartnerile Isamaa ja Res Publica Liidule.

Üks Järva Teatajaga vestelnud juhtivpoliitikuid ei kahelnud, et kui Reformierakond oleks olnud nõus Keskerakonnaga võimuliidu moodustama, oleks ka Sotsiaaldemokraatlik erakond kampa löönud.

Uues võimuliidus oleks linnapea ja kahe abilinnapea koha ära jaganud Kersti Sarapuu, Alo Aasma ja Janno Lehemets. Volikogu esimehe ja aseesimehe koht oleks läinud Reformierakonnale ja Sotsiaaldemokraatlikule erakonnale.

Väidetavalt jäi see võimuliit loomata Reformierakonna vastuseisu tõttu. «Me ei usalda enam Sarapuid,» oli üks nende liidritest oma otsust põhjendanud.

Vahetult pärast valimistulemuste teadasaamist istusid maha hoopis Isamaa ja Res Publica Liidu ja Reformierakonna kohapealsed liidrid ning ütlesid, et üksmeel edasiminekuks on olemas.

Eile õhtul kell viis kogunesid nende kahe erakonna nimekirjas volikokku pääsenud inimesed Paide raekotta koostöölepingut täpsemalt paberile panema. «Hakkab juba  pimedaks minema, ei tea, kas täna sellega valmis saame,» sõnas laua otsas istunud Isamaa ja Res Publica Liidu liider Mihhail Feštšin.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna linnapeakandidaat Alo Aasma sõnas, et soovinuks teha võimuliidu koos Keskerakonna ja Reformierakonnaga, kuid eile oli ta seda meelt, et linna hakkavad juhtima Isamaa ja Res Publica Liit ja Reformierakond.

Keskerakonna linnapeakandidaat Kersti Sarapuu oli Aasmaga sama meelt, et küllap jäävad kaks valimistel  enim hääli kogunud linnapeakandidaati seekord opositsiooni.

Samas ennustas Sarapuu, et Isamaa ja Res Publica Liidu ning Reformierakonna võimuliit ei pea neli aastat vastu ja siis on nemad jälle valmis uut koalitsiooni moodustama.

JÄRVA TEATAJA, 22. OKTOOBER 2013

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles