Vanatehnika muuseumi ehitus on võtnud huvitava pöörde

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanatehnika varjupaiga muuseum
Vanatehnika varjupaiga muuseum Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui augusti algul õhkas Järva-Jaani vanatehnika varjupaiga eestvedaja Tuve Kärner õnnelikult, et 18 aastat oodatud vanatehnika muuseumide keskus hakkab lõpuks ometi kerkima, siis oktoobris on ta murest sõnatu.

Euroopa regionaalarengufondist 0,9 miljonilise toetuse saanud Järva-Jaani tuletõrje seltsi projektiga «Järva-Jaani vanatehnika muuseumide keskus» algas kõik plaanipäraselt. Augustis löödi kopp maasse ja vanatehnika varjupaiga eestvedaja Tuve Kärner ei saanud kuidagi ette arvata, et ehitushanke esimese osa võitnud vähempakkuja osutub sedavõrd loruks. Esimese tööna pidi 5. oktoobriks valmima 150 000 euro eest viilhall koos remondiboksiga. Neutraalseks jääda püüdes vastas Kärner 25. oktoobril, et kuigi valmimistähtaeg on möödas, peab ta lootma ikka parimat. „Ega ma midagi rääkida ei taha, kuid lugejatele selgituseks ütlen, et kõik algab riigihanke seaduse nõudest valida kõige odavam ehitaja ja nüüd selles valikus ma siin siplengi,” lausus ta.

Viilhallil pole veel juures valmimise lõhnagi, kuid ehitaja andis uue tähtaja- novembri keskel. „Uskuma ju ikka peab. Aitame ise ka kaasa nii palju jaksame. Oleme lootusrikkad," sõnas Kärner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles