Sajad noored spurtisid eakaaslaste toetuseks

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna jooksid üle Eesti tuhanded noored õnnetuse läbi liikumisvõime kaotanud laste toetuseks.


Paide gümnaasiumi staadionil kell 13 stardipaugu saanud jooksule eelnesid tervitussõnad, soojendusharjutused ja -ringi jooksmine tuntud Paidest pärit endise tipptriatleedi Ain-Alar Juhansoniga.

Kohapealse teatejooksu starti oli tulnud 33 võistkonda enam kui 260 noorega. Lisaks Paidele toimus teatejooks veel 18 Eesti linnas, kokku oli jooksjaid ligi 9000.

Teatejooksu üks eestvedajatest Erik Pallase rääkis, et lapsed tulevad Eesti suurimale noortespordiüritusele soovist liikuda ja head teha. «Teatejooks on nüüdseks juba tuhandete laste jaoks ilus iga-aastane traditsioon, mille käigus kogunetakse ning joostakse oma kooli või sõpruskonnaga, mõeldes nendele lastele, kes on liikumisvõime kaotanud,» märkis ta. «Lisaks sotsiaalsele aspektile, mille käigus Eesti noored õpivad maast madalast rohkem head tegema ja teistele mõtlema, oskavad nad loodetavasti sellevõrra rohkem väärtustada ka oma võimalust liikuda ja sporti teha.»

TEAVE
Lapsed võtavad Teatejooksust osa tasuta, täiskasvanud saavad anda oma panuse, helistades heategevustelefonil 900 7777 (kõne hind €2.50) või tehes ülekande SA Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskus heategevuskontole SEB pangas 10220055979011. Tulud lähevad Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse heaks, kellel on tänavuse toetussumma eest soov osta spetsiaalselt lastele ja noortele mõeldud trenažööre, millel saab liikumist harjutada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles