Lugeja küsib: kuidas hoida silmi arvutiga töötamisel?

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Erakogu

Lugeja küsib: Mind määrati meie ettevõtte töökeskkonnaspetsialistiks. Muuhulgas on mu ülesanne võtta tarvitusele abinõud vähendamaks töökeskkonna ohutegurite mõju. Tervisekontrollil on mitmel töötajal tuvastatud nägemise halvenemine ning oleme hankinud töötajatele kuvariga tööks ettenähtud prillid. See on aga tegelemine tagajärgedega. Mida tuleks teha, et ennetada silmanägemise halvenemist?

Vastab Indrek Avi, Tööinspektsiooni töökeskkonna konsultant: Silmi mõjutavad negatiivselt mitmed töökeskkonna ohutegurid, nagu näiteks kuvariga töötamise koha kujundus, puudulik valgustus, töötaja vaateväljas olevad valgusallikad või nende peegeldumine kuvariekraanilt.

Nägemisteravuse langusele võib eelneda mitmeid sümptome, nagu silmade valulikkus, sügelus, ärritus, samuti nägemise hägustumine ja topeltnägemine. Kuna nägemistaju tekib ajus, siis silmade koormamisega võivad kaasneda peavalud, pearinglus, väsimus ja seeläbi langeda tööviljakus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles