Piimaekspordis tehti panuseid Paide piimakombinaadile

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Erakogu

Maaeluministeeriumi esindaja ütles Rakveres toimunud piimasektori konverentsil, et Paidesse rajatav piimatööstus on võimeline töötlema 1000 tonni piima ööpäevas ehk rohkem, kui praegu toorpiima riigist välja veetakse.

Rakveres peetud konverentsil „Eesti piimasektori ekspordiväljavaated“ tõi maaeluministeeriumi kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna juhataja Taavi Kand täna välja, et piimatoodete ekspordis tuleb vähendada töötlemata tooraine väljamüüki. Sama eesmärki kannab ühistulise piimatööstuse rajamise riigipoolne toetamine. Paidesse rajatav piimatööstus on võimeline töötlema 1000 tonni piima ööpäevas ehk rohkem, kui praegu toorpiima riigist välja veetakse. Edaspidi saab piima Eestis ümber töödelda ja toodetena eksportida.

Samuti tuleb lähinaabritega kauplemise kõrval leida suurema ostujõuga kaugemaid turge. Siin on maaeluministeerium Taavi Kandi sõnutsi võtnud eesmärgiks välja töötada toidusektori ekspordi edendamise tegevuskava sihiga suurendada lisandväärtusega toodete osakaalu ekspordis. „Kuna eksport annab piimasektorile võimaluse oma toodangut müüa, tuleb tulu teenimiseks keskenduda kõrgema lisandväärtusega toodetele,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles