Sukeldujad puhastasid Türi tehisjärve prahist puhtaks

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Türil käisid sukeldujad tehisjärve põhja puhastamas, et neil endil ja ka lastel oleks suvel turvaline järve ääres puhata.

Sukeldujad puhastasid tehisjärve põhja juba neljandat kevadet järjest ning selleks pole vaja käsku, meelitamist, pealemaksmist ega talguid - tööd tehti vabatahtlikult ja tasuta, vahendas "Aktuaalne kaamera".


Aasta-aastalt on meestel tööd aina vähem. "Tundub puhtam olema. Ma mäletan, et neli aastat tagasi, kui esimest korda tehti, siis oli hästi palju [prahti - toim.]," rääkis sukelduja Raivo Kirsti.


Türi vallavalitsuse järelevalvespetsialist Anne-Ly Tepneri sõnul käivad järve puhastamas täiesti tavalised linna inimesed. "Nad on lapsevanemad ja juba selle pärast nad kohusetundest tulevad. Nad teavad, et siis on järv puhas, nad tulevad, teevad selle ise puhtaks," selgitas ta.


"Eks me siin ise elame ja me oma lapsed käivad siin ujumas. Ja eks ta on ka selline igakevadine esimene vetteminek. Ja saab ka midagi head ära tehtud," põhjendas sukelduja Siim Rammo Selge ettevõtmist.


Sukeldujad tõid järvepõhjast välja hulga pudeleid, ühe vihmavarju ja päikeseprillid ning ühe pingi, mille arvatavasti kalamehed on talvel järvejääle tassinud.
Sukeldumishooaeg oligi avatud ja laiali mindi sooja tundega, et sai kodukandi rahva heaks midagi kasulikku ära tehtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles