Õietolmuallergikud enam ajateenistusest ei pääse

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsus otsustas neljapäevasel istungil muuta kutsealuste tervisenõuded leebemaks, et suurendada tervisenõuetele vastavaks tunnistatavate ja ajateenistusse kutsutavate kutsealuste hulka.

Vastu võeti määrusemuudatused, mis sätestavad kaitseväeteenistuskohustuslasele ja tegevväelasele tervisenõuded. Muudatustega soovib kaitseministeerium suurendada tervisenõuetele vastavaks tunnistatavate ja ajateenistusse kutsutavate kutsealuste hulka ja olla paindlikum tegevväelaste terviseseisundi hindamisel nende teenistuse jätkamiseks.

Muudatuste kohaselt muutub kaitseväeteenistuskohustuslaste terviseseisundi hindamine arstlikes komisjonides tõhusamaks, mis vähendab ajateenistusest kõrvalehoidmist tervislikel põhjustel. Muudatused leevendavad tervisenõudeid lühiajaliste tervisehäirete osas, kus vajalikku ravi on võimalik tagada ka ajateenistuses, näiteks migreen, õietolmuallergia või laktoositalumatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles