Võrkpallikohtunikele tuleb koolitus koju kätte

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
V
V Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide võrkpalliklubi juht Piret Reinfeld andis teada, et 13. jaanuaril saavad kõik soovijad Paides läbida võrkpallikohtunik D-litsentsi koolituse ning teha tunnistuse saamiseks vastava testi.

Reinfeldi ütlust mööda on võrkpallikohtunike leidmine muutunud viimasel ajal ühe keerulisemaks, sest vastavat litsenti omavad maakonnas vähesed inimesed. «Seetõttu on kohtunikke raske leida nii meistriliiga, esiliiga, rahvaliiga kui ka noorte mängudele,» kurtis ta.

Reinfeldi ütlust mööda toimuvad võrkpallikohtunike koolitused enamasti suuremates linnades ning sageli ka tööpäevadel, mis tähendab, et võrkpallientusiastist kohtunik või noorsportlane, kes on töö või kooliga hõivatud, ei saa seal osaleda. «Seetõttu korraldasimegi koolituse nüüd laupäevasel päeval ja Paides, et kõik siinsed võrkpalliharrastajad, kes tahavad ennast võrkpallireeglite ja kohtunikutööga paremini kurssi viia, saaks osaleda,» põhjendas ta.

Koolitaja Kristjan Vanaveski räägib reeglite ja kohtuniku rollist võrkpallis; reeglitest mängu struktuurile; kapteni, treeneri ja libero õigustest mängus; mängus tekkivatest vigadest; tegutsemisest esimese või teise kohtunikuna; sportlikust ja ebasportlikus käitumisest mängu ajal ning sellel järgnevatest karistustest ning lühidalt ka kohtunik-sekretäri ja piirikohtunike tööst.

Koolitus algab kell 12. Kolme ja pooletunnine õppepäev toimub Paide ujula seminari ruumis ning pärast koolitust saab sooritada võrkpalli kohtuniku D-litsentsi testi, mille edukal läbimisel omistatakse või ennistatakse inimesele võrkpalli kohtuniku D-litsents. Testi tegemine võtab aega umbes pool tundi.

Osalusest saab teada anda koolituse läbiviijale Kristjan Vanaveskile (vanakas@tdl.ee või 5564 1421 või koolituse korraldajale Piret Reinfeldile (piret.reinfeld@mail.ee või 50-42-105). Koolitus maksab viis eurot ja seda saab tasuda kohapeal. 

Kellele on koolitus mõeldud

*A- ja B-võistlusklassi noored – on oluline, et võrkpalli eriala lõpetanud noorsportlasel oleksid ka sügavamad teadmised võrkpalli reeglitest.

*Tegevsportlased, treenerid – hea täiendkoolitus treeneritele ja tegevsportlastele.

*Aktiivsed harrastajad – Eestis on väga palju aktiivseid harrastajaid, kes annavad panuse oma treeningrühma arengusse ja kestvusse. Koolitusel on võimalik omandada head teadmised reeglitest.

*D-litsentsi taotlejad – D-litsents on esimene samm kohtunikuelukutse teekonnal. Samas annab D-litsents võimaluse vilistada rahvaliigat, noorteturniire, sõprusturniire.

*D- ja C-litsentsi kohtunikud –  koolitus on hea koht värskendada oma reeglitealaseid teadmisi ning esitada küsimusi keerulisemate nüansside kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles